Een ogenblik geduld aub...
De website wordt geladen...
Twitter LinkedIn Vimeo YouTube Facebook
Orbis Software video's:
|
oplossingen
Unit4 Multivers Integration Tool en het verwerken van relatiegegevens
Video Inhoud
  • Video details
  • Gesproken tekst
  • Veelgestelde vragen
  • Links & downloads
Unit4 Multivers Integration Tool en het verwerken van relatiegegevens
05-09-2016 00h 03m 45s Niveau: Laag Unit4 Multivers Integration Tool
Wanneer een nieuwe relatie in bijvoorbeeld Poral4U (maar dit kan ook Magento of andere systemen zijn) wordt aangepast, willen we deze wijzigingen ook in ons ERP-systeem Unit4 Multivers verwerken. In deze video laten we u zien hoe TaskCentre en de Unit4 Multivers Integration Tool dit proces volledig kan automatiseren.

In deze infosessie komen de volgende onderdelen aan bod:
Deel deze video:
Unit4 Multivers Integration Tool en het verwerken van relatiegegevens

In deze video laten we u zien hoe eenvoudig het is om volledig automatisch een nieuwe relatie in Unit4 Multivers aan te maken.

In Orbis TaskCentre kiezen we allereerst voor het aanmaken van een nieuwe taak. In het eerste venster geven we een algemene omschrijving voor deze taak in, "Aanmaken relaties in Unit4 Multivers". Vervolgens klikken we op het tabblad "Design". We komen terecht in de taak-designer. Hierin kunnen we het hele proces gaan vormgeven.

De eerste stap wordt de Database Query. Een tool waarmee we alle gewenste informatie uit de database ophalen. We geven de stap allereerst een omschrijving, "Haal de relatiegegevens op uit de database" en selecteren vervolgens de database waarmee we connectie willen maken. In het tabblad "Query" geven we aan welke velden we uit de betreffende view gaan gebruiken. Dit zijn de velden als naam, adres, postcode, etc. Allemaal gegevens die later in Unit4 Multivers geregistreerd worden. Door deze query te draaien, krijgen we direct een resultaat terug.

Om ervoor te zorgen dat alle informatie uit onze database in Unit4 Multivers terechtkomt, moet deze eerst in een XML-formaat worden omgezet. Dit doen we middels de Recordset-to-XML tool. Ook deze geven we allereerst een omschrijving: "Maak een XML-bestand aan van deze gegevens voor Unit4 Multivers". Vervolgens selecteren we waar de gegevens vandaan komen. In dit geval uit de Query-tool.

We bewaren deze en kunnen de twee tools aan elkaar verbinden. Is de Query-tool klaar met gegevens ophalen, dan zal daarna automatisch de XML-tool gestart worden.

We kunnen nu de opgehaalde relaties uit de database gaan verwerken in Unit4 Multivers. We voegen hiervoor de Unit4 Multivers Integration Tool toe. Ook deze tool geven we eerst een omschrijving "Maak de nieuwe relaties aan in Unit4 Multivers". Vervolgens geven we aan uit welke stap de Unit4 Multivers tool zijn gegevens moet ophalen. In dit geval de XML-tool.

In het tweede tabblad kiezen we de Unit4 Multivers database waarin we de nieuwe relaties gaan aanmaken.

In het derde tabblad, mapping, geven we vervolgens de uit te voeren actie aan. Allereerst het Object. Wat willen we gaan doen met de tool? We gaan in dit geval iets met relatiegegevens doen. We selecteren daarom de optie "Relation management: Relation". Vervolgens geven we binnen "Operation" aan welke actie we gaan uitvoeren. We gaan relaties aanmaken en kiezen dus voor "Add relation".
Als laatste geven we aan welke informatie in welk veld terecht moet komen. Dit gaat heel eenvoudig. Links hebben we de velden uit de XML-tool, dus uit onze database, En rechts staan de velden beschikbaar in Unit4 Multivers. Wat we nu gaan doen is het veld links verbinden met het gewenste veld rechts middels Drag & Drop. Dat doen we met de naam, straat, plaats… De vetgedrukte velden zijn verplichte velden.

Zodra we klaar zijn, sluiten we de Unit4 Multivers Integration Tool en koppelen we de XML-tool met de Unit4 Multivers-tool.

En zo is het aanmaken van een nieuwe relatie in Unit4 Multivers volledig geautomatiseerd. Zo eenvoudig is het!

Veelgestelde vragen
Uw vraag staat hier niet bij? Stel hem dan gelijk via onze Portal.
Infosessie links & downloads
Wellicht ook interessant voor u:
Ingediende declaratie verwerken in Unit4 Multivers
Ingediende declaratie verwerken in Unit4 Multivers
[ Bekijk video ]
Wijzigingen in bankrekeningnummers van crediteuren bewaken
Wijzigingen in bankrekeningnummers van crediteuren bewaken
[ Bekijk video ]
Mogen we u even voorstellen: De Unit4 Multivers Integration Tool
Mogen we u even voorstellen: De Unit4 Multivers Integration Tool
[ Bekijk video ]
Versturen van facturen
Versturen van facturen
[ Bekijk video ]
Meer weten over Orbis Software Benelux BV en zijn producten?
LinkedIn Vimeo YouTube