Een ogenblik geduld aub...
De website wordt geladen...
Twitter LinkedIn Vimeo YouTube Facebook
Orbis Software video's:
|
standaardproducten
Portal4U, Ervaar zelf de vele functionaliteiten van Portal4U
Video Inhoud
 • Video details
 • Gesproken tekst
 • Veelgestelde vragen
 • Links & downloads
Niet beschikbaar
Portal4U, Ervaar zelf de vele functionaliteiten van Portal4U
16-04-2015 00h 10m 06s Niveau: Laag Portal4U
Middels deze video krijgt een indruk van de verschillende functionaliteiten binnen Portal4U. Denk hierbij aan overzichten, detailoverzichten, formulieren, nieuwsitems, etc. Tevens laten wij u in deze video praktijkvoorbeelden van Portal4U zien.

In deze infosessie komen de volgende onderdelen aan bod:
 • Portal4U Dashboard
 • Overzichten
 • Hyperlinkvelden
 • Detailoverzichten
 • Formulieren
 • Detailformulieren
 • Rapporten
 • Microsoft Reporting Services Rapporten (Bekijk deze tool)
 • Nieuwsitems

 • Ontdek ook zelf de mogelijkheden van Portal4U in onze online demo portal. Ga naar https://www.orbis-software.nl/portal4u, vul het formulier aan de rechterzijde in en u krijgt heel eenvoudig toegang tot deze portal.
Deel deze video:
Portal4U, Ervaar zelf de vele functionaliteiten van Portal4U

In deze video laten we u de kernfunctionaliteiten van Portal4U zien. We doen dit aan de hand van praktische voorbeelden uit verschillende portals. Het is uiterst belangrijk dat de gegevens, die immers via het internet toegankelijk zijn, op een goede manier beveiligd zijn. Iedereen die toegang wil krijgen tot de portal, zal over een gebruikersnaam en wachtwoord moeten beschikken. Hoe deze gebruikersnamen en wachtwoorden tot stand komen, kunt u eenvoudig zelf bepalen.

We melden ons nu aan in onze Orbis Software Demo portal, een voorbeeld van een klantenportal. We komen terecht in het dashboard van de klantenportal. Het dashboard bestaat uit maximaal 6 menugroepen, met daaronder de bijbehorende menukeuzes. Welke menugroepen en menukeuzes u aan de gebruiker wilt tonen, bepaalt u op een eenvoudige wijze middels de meegeleverde Portal4U Management Tool. Dit dashboard is nu in de stijl van Orbis Software, maar kan eenvoudig aangepast worden aan uw eigen huisstijl.

Overzichten.

Portal4U overzichten zijn regel-georiënteerde lijsten die automatisch gevuld worden vanuit andere database-systemen zoals bijvoorbeeld uw ERP-systeem. Een voorbeeld van een overzicht is de menukeuze "lopende orders" onder de menugroep "orders & facturen". Een overzichten-pagina binnen Portal4U bestaat uit verschillende elementen. Onder het kopje menu ziet u de verschillende menukeuzes terug van de menugroep "orders & facturen". Zo kunt u snel en eenvoudig naar een andere menukeuze navigeren, zonder eerst naar het dashboard terug te gaan. Binnen ieder overzicht kunt op een eenvoudige wijze aangeven op welke velden het overzicht gefilterd moet kunnen worden. In dit voorbeeld is dit op ordernummer, orderdatum en backorder. Ook de sorteervelden kunt u per overzicht zelf bepalen middels de meegeleverde Management Tool. Stel we willen in dit overzicht alleen de lopende orders van de maand Mei zien, gesorteerd op ordernummer. We vullen dan in het filterveld "orderdatum tot en met", de maand Mei in en klikken op "filter toepassen". We willen nu nog het overzicht sorteren op ordernummer met het laagste ordernummer bovenaan. We klikken op het sorteerveld "ordernummer" en u ziet dat het overzicht meteen aangepast wordt. Let u ook even op de totaaltellingen onderaan het overzicht. U kunt per veld aangeven of deze onderaan het overzicht gesommeerd of opgeteld moeten worden.

Hyperlinkvelden.

Dit zijn velden binnen een overzicht die verwijzen naar een andere overzicht, formulier, PDF-bestand, webpagina, enz. We gebruiken een hyperlinkveld in dit overzicht om door te zoomen naar de orderregels. We zoomen dus door naar een ander overzicht binnen Portal4U. Maar we kunnen een hyperlinkveld ook gebruiken om bijvoorbeeld een PDF bestand te openen. Hiervoor gaan we naar de menukeuze "facturen" en door op de bijlage te klikken opent u de factuur in PDF formaat.

Detailoverzichten.

Een detailoverzicht is net iets anders dan een overzicht. Een overzicht is regel georiënteerd, een detailoverzicht is record-georiënteerd. Hiermee bedoelen we dat het soms overzichtelijker is om informatie onder elkaar te tonen in plaats van naast elkaar. Een voorbeeld in deze portal is het detailoverzicht "autogegevens". Hierin worden de gegevens van de lease-auto's getoond.

Formulieren.

Een formulier wordt gebruikt wanneer er invoer vereist wordt van de gebruiker. Denk hierbij aan een formulier om een vraag aan de helpdesk te stellen of aan een formulier om de bedrijfsgegevens te onderhouden. Stel u wilt uw klanten in staat stellen om zelf de contactpersoon-gegevens te onderhouden die in uw ERP-systeem geregistreerd staan. Dit kan dan middels een formulier. Met behulp van Orbis TaskCentre is het vervolgens mogelijk, nadat er op de bewaarbutton geklikt wordt, automatisch een taak uit te laten voeren. Bij het contactpersoon-formulier worden de gewijzigde gegevens meteen in uw ERP-systeem verwerkt. Een ander voorbeeld is het declaratieformulier in onze online demo portal. In dit formulier ziet u tevens dat het mogelijk is om keuzevelden te definiëren. Ik kies bij "type-declaratie" voor "benzinebon". Ook is het mogelijk om documenten te uploaden. In dit voorbeeld kan de gescande benzine bon geüpload worden.

Detailformulieren.

Een detailformulier is eigenlijk een formulier met de mogelijkheid om regels in te voeren. Denk hierbij aan een orderformulier waarbij de gebruiker meerdere artikelen moet kunnen bestellen. Of een urenverantwoording van een medewerker. In onze online demo-portal kiezen we voor de menufunctie "urenboeking projecten" om u zo'n detailformulier te tonen. We kiezen voor het project "Hoofdkantoor Orbis Software" en we kunnen vervolgens de gewerkte uren van de afgelopen week invoeren. Nadat er op de bewaarbutton geklikt wordt kunnen de ingevoerde uren, middels een Orbis TaskCentre taak, volledig automatisch geboekt worden.

Rapporten.

Rapporten zijn externe rapporten die via de portal getoond kunnen worden. Heeft u een rapport in bijvoorbeeld PDF, HTML of XLS-formaat dat u beschikbaar wenst te stellen aan de gebruikers? Dan kiest u voor de rapport functionaliteit. In onze online demo-portal is de voorcalculatie van "Deco & Zonen" een voorbeeld van een PDF rapport. Rapporten zijn meestal statische rapportages die op gezette tijden aangepast worden door andere systemen.

Microsoft Reporting Services Rapporten.

Het is mogelijk om Microsoft Reporting Services Rapporten binnen Portal4U te koppelen en direct aan te spreken. In tegenstelling tot statische rapportages, worden deze rapporten gegenereerd op het moment dat de gebruiker deze opvraagt. Ze zijn derhalve altijd actueel. Een voorbeeld is de omzetstatistiek. Het grote voordeel van deze rapportage's is dat de gebruiker deze zelf kan opslaan in verschillende formaten.

Nieuwsitems.

Wilt u binnen uw portal iets mededelen aan de gebruikers? Dat kan! U kiest dan voor de functionaliteit "Nieuwsitems". Denk hierbij aan mededelingen, persberichten, belangrijk nieuws, acties, etc. Deze nieuwsitems worden onder elkaar getoond en via een hyperlink kunt u het nieuwsitem openen. Nieuwsitems kunnen automatisch geüpload worden vanuit andere systemen, maar kunnen ook via de meegeleverde Management Tool zelf aangemaakt worden.

U ziet, de mogelijkheden waarvoor u Portal4U kunt inzetten zijn eindeloos. In onze online demo-portal tonen we een aantal toepassingsgebieden van Portal4U. Denk hierbij aan een klantenportal, medewerkersportal of projectportal. Via onze website kunt u heel eenvoudig toegang krijgen tot onze online demo-portal. Neemt u gerust eens een kijkje.

Veelgestelde vragen
Uw vraag staat hier niet bij? Stel hem dan gelijk via onze Portal.
Infosessie links & downloads
Wellicht ook interessant voor u:
Portal4U, Maak eenvoudig uw eigen portals
Portal4U, Maak eenvoudig uw eigen portals
[ Bekijk video ]
Portal4U, Deel 1: Commercieel
Portal4U, Deel 1: Commercieel
[ Bekijk video ]
Portal4U, Deel 2: De Basis
Portal4U, Deel 2: De Basis
[ Bekijk video ]
Portal4U, Deel 3: Geavanceerd
Portal4U, Deel 3: Geavanceerd
[ Bekijk video ]
Meer weten over Orbis Software Benelux BV en zijn producten?
LinkedIn Vimeo YouTube